Skulpturer og kunst

Bagtanken med opførelsen af Villa Baldersbæk var, at hans familie skulle havde et samlingssted efter Holger Petersens død.

Figurer fra Børsen - for børn 

Af Ilse Due

scan0010.jpgPå vejen ind til den private del af Baldersbæk, lige inden du kan se stopskiltet og de store sorte låger, står der nogle figurer. Sandstensfigurerne er meget anderledes end det andet kunst, der står ved Baldersbæk og det er fordi, de er meget ældre. De stammer fra ca. 1619 til 1640, de var altså omkring 300 år da Villaen blev bygget og er 400 år i dag.

Hvis du har været i København, har du måske været oppe i Rundetårn og kigget ud over København. Hvis du har det, kan du sikkert huske et tårn, et spir, der skiller sig ud fra de andre tårne. Det ser ud som om, det er lavet af guld. Det er snoet og meget smukt. Spiret sidder på en kæmpe stor bygning der hedder Børsen.

Det kan også være, at du har været på havnerundfart i København, sejlet forbi den mægtige bygning der hedder Børsen og set sandstensfigurerne.
Nu tænker du nok, hvorfor står det så her? Det gør de fordi, i 1883 skulle børsen renoveres og Grosserer Holger Petersen betalte store dele af denne renovering, blandt andet blev sandstensfigurerne skiftet ud. De gamle figurer fik Holger og da Villa Baldersbæk blev bygget, blev de sat i alen op til villaen.
Da figurerne blev sat op, blev de folk, der boede rundt omkring Baldersbæk forargede over, at figurerne viste kvinder med bare bryster.

Baldersbæk AddThis