Skulpturer og kunst

På Baldersbæk er det særligt billedhuggeren Anders Bundgaard der har udsmykket området.

Statuen af Holger Petersen

Af Holger Grumme

Kort efter Holger Petersens død i 1917 besluttede familien at rejse en statue af ham midt i Baldersbæk. Endnu engang blev billedhugger Anders Bundgaard kontaktet, og resultatet blev den store granitstatue af Holger, der tilfreds skuer hen over søerne og over på Villaen.HPs statue i 1951.jpg

Statuen har en monumental udformning og er udført med detaljer, der vækker tanker om Holger Petersen, hans liv og gerning. Han støtter sig til sin stok som vidnesbyrd om hans deltagelse i krigen i 1864, hvor han blev såret af en riffelkugle i benet, og derfor haltede resten af livet. En morsom detalje er også, at en af hans knapper ikke er lukket. En spidsfindighed i betragtning af, at Holger Petersen tjente sin formue ved handel med blandt andet knapper.

Statuen blev det sidste værk, Bundgaard udførte til Baldersbæk. Rundt om statuen blev der anlagt en stensætning, hvor der i tidens stil blev plantet taks, tuja og lave stedsegrønne planter.

Lige neden for statuen ses det gamle herredsdige mellem Slaugs- og Malt Herred. Ved den lille sti ned til søen blev der placeret store kampesten med de to herreds navne og segl.

Baldersbæk AddThis